Natalie Dalmeyer Living Aligned
Ik ben Natalie, founder van Living Aligned Voor mij is Living Aligned een manier van leven. Denken doen en voelen op één lijn.

Met dit heerlijke weer zijn er weer voldoende vitamine D momentjes.  Blote armen in de zon, zonnebril op.. Of toch maar niet? Wel of geen zon op de huid lijkt een discussie te zijn geworden waar ik met dit stukje niet dieper op in zal gaan. Wel gaat het over ogen. De ogen zijn in staat om vanuit het zonlicht vitamine D te vormen wat het minder noodzakelijk maakt om de huid te veel bloot te stellen aan straling. Ik zelf, ben altijd verknocht aan mijn zonnebrillen, hoe groter hoe beter, ik heb dus echt mijn discipline nodig om uit mijn comfort zone van de getinte wereld te stappen.

Ik las een verslag dat er een dorpje in een, ik meen mediterraan, land was waar de mensen tot op hoge leeftijd in volle gezondheid functioneerden. Plotseling kwam daar een kentering in die opvallend was. Na onderzoek bleek dat de senioren zonnebrillen waren gaan dragen!

In landen waar naast veel zon ook nog veel natuurlijk landschap is, zoals bijvoorbeeld Zimbabwe, treffen we ook minder mensen met gewone brillen aan. Dit heeft te maken met het feit dat ons lichaam zo in samenhang met de omgeving is dat wij een horizon nodig hebben waar we naar kunnen kijken om onze ogen in shape te houden. Ja letterlijk in shape! Veraf kijken is de meest relaxte actie voor onze ogen. De spieren in onze ogen ontspannen wat tot gevolg heeft dat de lens in het oog afvlakt waardoor wij dingen van grote afstand makkelijk kunnen zien. Echter om dingen van dichtbij te kunnen zien trekken deze spieren zich samen en maken de lens rond. Een inspannende actie dus.

Daarbij komt dan nog dat we ons hoofd vaak niet juist aligned hebben. Spanning in bovenrug wordt spanning in nek en bepaald de positie van het hoofd. Ook houding patronen vormen ons lichaam. Misschien lees je dit stukje nu op je telefoon en heb je je hoofd licht gebogen en kijk je schuin omlaag, dit beïnvloed de werking van de spieren in het oog. Om de ogen optimaal te trainen moet het hoofd in de as gedragen worden.

Ah maar dan is dit het betere huis-align werk… De natuur in, genieten van de zon zonder zonnebril, blik op oneindig en doorgaan maar…

Wil je meer weten over alignment? In mijn lessen deel ik graag kennis en praktijk in de vorm van Bio-Alignment.

Kom en…

Move your lifestyle!

Chat met Natalie
👋 Fijn dat je er bent, ik ben Natalie.
Wat kan ik voor je doen?