Workshops

Don’t just learn new stuff…

get inspired!

– Natalie

workshops

TRE™ workshop

Al gehoord van TRE™? Wil je tools in handen krijgen voor je stress management? In deze ééndaagse workshop leer ik jou de techniek om de natuurlijke anti-stress zelfhulp methode toepassen zodat je hiermee thuis aan de slag kunt!

fascia-foamroller-workshop

Fascia-nerend workshop

Fascia-nerend, Een workshop waarbij je leert hoe belangrijk je verbindende weefsel is, fascia. Gezond fascia ondersteund je kracht, soepelheid, imuunsysteem en je lichaamsbewustzijn. We doen wat oefeningen en met foam rollers en balletjes leer je jezelf (over de kleding heen) een diep herstellende massage te geven. 

Living Aligned Soulwalk

Geen Moonwalk maar een Soulwalk!
Wandelen, yoga en natuur-coaching in een groep. In de verbinding met de natuur, in verbinding met jezelf.

TRE™ workshop

Alle zoogdieren zijn gemaakt om met stress om te gaan, ze kunnen het aanmaken en loslaten. Waar gaat het bij ons dan mis? Ons lichaam maakt zich gereed om met stress om te gaan maar mist de afronding van de stress-cyclus die dieren wel toepassen. Rennen of vechten. Wij blijven hangen in deze cyclus en het lichaam gaat maar door in de overleef modus. Je gaat je steeds minder fijn voelen en denkt dat het vanzelf beter wordt als de stress over is…Dan blijkt dat het chronisch is geworden, je slaapt steeds slechter, staat voortdurend aan, zwakke spijsvertering, allerlei soorten klachten kunnen we naar stress terugbrengen!

Er is echter een manier waarop we met ons lichaam de stress cyclus simpel en zelf kunnen leren loslaten Deze methode heet TRE™.

In één dag neem ik je mee in de introductie voor veilige TRE™ beoefening. Op deze middag zullen we tweemaal gezamenlijk de methode van TRE™ beoefenen, ik deel achterliggende informatie over TRE™ en het stress mechanisme. De tweede maal deze dag beleef je vaak gelijk al de verdiepende laag. Na afloop is er ruimte voor vragen en advies. Tussen beide sessies is er een pauze.

Ont- spannen, opgeladen met positieve energie en een zelfhulp methode rijker keer je weer naar huis!

2 Maal op 1 dag teveel voor jou? Of heb je behoefte aan meer persoonlijke begeleiding en advies?

Een prive les is vaak al snel mogelijk, stuur mij een bericht via de Whatsapp op de pagina of stuur een mail: natalie@livingaligned.nl

Overleg graag met mij bij twijfel.

Locaties voor workshops zijn soms wisselend: Zaanstreek, Amsterdam, Purmerend. 

TRE™ opfris les.

We herhalen de eerder geleerde oefeningen en verdiepen de ervaring die je al hebt opgedaan tijdens eerdere TRE™ sessie.

Misschien ben je er niet aan toegekomen om het thuis alleen te doen en is het een beetje weggezakt hoe en wat je moet doen.                                                                                            Misschien merk je dat het lichaam moeite heeft verbinding te maken met andere lichaamsdelen en het altijd een beetje blijft hangen in hetzelfde ontladingspatroon, altijd in je benen terwijl je toch ook stress hebt in je schouders? Of is het je ervaring dat je energielevel juist hoog blijft na een TRE™-sessie, waardoor je niet tot de diepere laag van ontspanning komt.

Dit kunnen enkele redenen zijn om het samen op te pakken en zo te kijken wat je lichaam nodig heeft.

De lessen duren 1.5 uur. Relaxed weer naar huis.. Wat een heerlijke manier om je weekend in te gaan! 

Fascia-nerend workshop

Zit je wel eens letterlijk niet lekker in je vel? Heb je chronisch pijn ergens? Heb je verhard bindweefsel bij bijvoorbeeld je bovenrug/ nek? Of het gevoel dat ondanks dat je keurig je water drinkt je lichaam zich niet hydrateerd, dat je huid droog voelt en je veel moet plassen s’nachts? Minder gevoel in bepaalde delen van je lichaam?

Of wil je gewoon je lijf een middag lekker verwennen? Doe dan mee met de workshop en ga soepel(er) de deur uit!

Fascia komt uit het Latijn en betekent verband/bundel, beter bekend als bindweefsel. Stel het je voor als een spinnenweb-achtige structuur in ons lichaam, gemaakt van collageen, water en lijmstof, die onze spieren, botten, organen, vaten, gewrichtsbanden, ogen en zelfs hersenen omhullen. De medische wetenschap komt steeds meer achter het belang van dit weefsel dat vroeger als onbelangrijk werd gezien.

We hebben verschillende soorten fascia, afhankelijk van de plek en de functie in je lijf.

In het bewegen hoort fascia soepel en gehydrateerd te zijn, dan beweeg je, en voel je, ook vrijer.  Het kan zich echter ook verharden of verkleven. Stress, blessures en eenzijdig of te weinig bewegen zijn de onderliggende oorzaak. Dit verhoogt de kans op blessures, pijn en ontstekingen.

Leer meer over Fascia en ontdek welke rol het speelt bij/in jou!

In deze workshop gaan wij de diepte in bij ons eigen Fascia door middel van rollen, stretchen en zelf masseren. Dit doen we door de kleding heen.

Ik neem je mee in een stukje theorie en je ontvangt een overzichtje met wat foto’s van het grootste deel van de oefeningen zodat je niet alles hoeft te onthouden maar het vooral kan beleven!

Tools zijn aanwezig, neem graag een flesje water mee, het is ook een detox.

Lees het Fascia-nerend artikel in Yoga International.

 

 

 

 

 

Nervus Vagus workshop

Relax… Ja hoe dan? Je lichaam kan zo aan stress gewend zijn dat je lastig kan kalmeren. Je weet dat yoga en mediteren goed voor je is maar je hebt gewoon het geduld er niet voor…

In deze workshop van 3 uur geef ik je informatie en tools zodat ontspanning binnen handbereik komt, je meer bewust wordt van je lichaam en je lichaamreacties.

In deze workshop nemen we de Nervus Vagus  onder de loep, de vagebond zenuw. Je innerlijke zwerver, je nomad aan de binnenkant. Deze  hersenzenuw is één van de langste en maakt  connectie maakt met organen en maakt deel uit van je autonome, automatische zenuwstelsel.

Bij stress, vermoeidheid, darmproblemen, hoofdpijn, angsten, ontstekingen e.d. kan de Vagale zenuw een rol spelen.

Zoals in al mijn workshops reik ik je hier ook tools uit waarmee jij zelf aan de slag kunt!

Viva las Vagus! 

 

 

 

 

“A walk in nature walks the soul back home.”

– Mary Davis

Living Aligned SoulWalk

We zijn gemaakt om te lopen! Lopen is een beweging waar je hele lichaam van profiteert. Spieren, adem, maar ook je zintuigen en zenuwstelsel. De natuur doet wat extra’s met je in bewegen. We gaan wat in de vertraging en onderzoeken onze zintuigen en body awareness. SoulWalk is een ochtend waarbij we lopen, yoga, en natuurcoaching met elkaar combineren. SoulWalk is een beleving!

Living Aligned SoulWalk?

De wandelingen zijn in Castricum en Bakkum.

Chat met Natalie
👋 Fijn dat je er bent, ik ben Natalie.
Wat kan ik voor je doen?