Yoga

“Yoga is not a work out, It’s a work in.”

– Rolf Gates

Yoga Alignment

  Yoga & TRE™

positive-lifestyle-ons-lesaanbod

50+ Yoga

योग

Wat is Yoga

Toen ik heel veel jaar geleden mensen vertelde dat ik Yoga beoefende werd ik raar aangekeken, zweverig was vooral het idee. De kracht van Yoga is duidelijk! Het is nu 30 jaar later best bijzonder als je het nog nooit deed! We love it!

Yoga is veelomvattend, voor de één is het beweging, verbinding of juist beheersing. Hoe je het ook beleeft, het verandert je gevoel en je energie. Voor mij is yoga aankomen bij mijzelf, inchecken aan de binnenkant, hoe voelt het in mij? Is er rust/onrust, ben ik blij in mij? 

Yoga geeft je zo’n goed gevoel doordat je op een positieve wijze je body & mind transformeert. Je voelt je fysiek sterker, mentaal meer in balans, en je beweegt vrijer en zo vergroot je steeds meer je gezondheid en levensvreugde. Lust for life! Met het sterker en soepeler worden merk je dat je fysieke veerkracht zich ook emotioneel en mentaal uit. Je kunt makkelijker met de uitdagingen in je leven omgaan om dat je een basis in jezelf hebt gecreëerd waar je op terug kunt vallen, jezelf!

Yoga is een mooie manier om je lichaam optimaal uit te dagen door ook niet alledaagse bewegingen te maken. Net als met eten is het de diversiteit die ons voedt. Ik zorg voor variëteit in iedere les, zo is een les een ontdekkingsreis aan de binnenkant!

Het aspect alignment zorgt ervoor dat je veilig beweegt. Net zoals een huis een fundering en stapeling kent waar het stevigheid uit haalt, zo zit jouw lijf ook in elkaar. Door alignment toe te passen beweeg je eficienter en eventueel herstellend, mooie is ook dat je je lijf steeds beter gaat snappen.

Ook als je (nog niet) heel soepel of fit bent is er een klas: in de  Yoga & TRE™ is ruimte om aan stress release en blessures te werken. Een rustige Yoga klas waar het laatste stuk de ruimte biedt om TRE™ te doen. Je hebt dan al eerder een TRE™ introductie gedaan. Deze zijn zowel in privé setting als in een duo of workshop mogelijk. 

Stapje voor stapje naar een ‘Living Aligned’ leven! 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Lees meer over Yoga en jij..

Leven is topsport. Er wordt veel van ons verlangt, we willen tijd hebben voor onze sociale contacten en of gezin, carriere maken, verdieping in onze persoonlijke interesses en ook nog ontspannen, genieten en er goed uitzien! Yoga beweegt je en verstild je tegelijkertijd. Ons lichaam gaat stromen als we bewegen waardoor het zichzelf onderhoudt, voedt en hersteld. Je focus is helderder tijdens en na een yoga klas, je ademt makkelijker en je zenuwstelsel komt tot rust.

Het is bewezen dat door regelmatige beoefening van Yoga je adrenaline en cortisol gehalten dalen en dus ook je stresslevel.

Eenmaal yoga opgenomen in je lifestyle kun je niet meer zonder voorstellen. Je wordt je steeds bewuster van je lichaam en dat is prachtig, het is je langste relatie in dit leven! Wanneer je je onrustig voelt in je hoofd merk je het op in je lichaam en adem. De adem noemen we ook wel de brug tussen lichaam en geest. Er is namelijk een verbinding tussen je denkproces en de fysieke en fysiologische sensaties die dat teweeg brengen in je lichaam.
Door het doen van Yoga word je daar bewust van en leer je ook hoe je je zelf weer tot rust brengt.

Een beetje stress is okay, dat kunnen we handelen, kun je zelfs goed mee presteren. Blijft jouw stress aanhouden? Check dan  TRE ™, je leert dan weer hoe je lichaam eigenlijk met stress dealt. Simpel en puur.

Wist je dat stress verslavend kan zijn? De kick van voortdurende adrenaline en de in stand houding van deze stress door middel van cortisol, speelt de meesten van ons parten. Op den duur trekt je lichaam het niet meer om op high speed door het leven te gaan, heeft het zichzelf uitgeput en kom je in een burn-out.

Wanneer je gestresst bent zie je dat terug in bijvoorbeeld de ademhaling, deze is hoger en gejaagder. Je zenuwstelsel heeft het lichaam overgeschakeld op een fight or flight modus zodat je ook door deze moeilijke situatie of tijd heen komt. Dit is een gezonde en natuurlijk reactie van het lichaam. Je spieren krijgen extra kracht, je kunt beter focussen om uit die bedreigende situatie te komen. Wel is het belangrijk dat de stress ook ophoudt.
Chronische stress is heel ongezond!

Als je al wat langer Yoga (en misschien ook TRE) doet merk je dat je zenuwstelsel tot rust komt. Dit is prettig; er komt rust in je hoofd en in je lijf.
Je hormoonhuishouding maakt de shift van stress naar genieten. Je gaat steeds vaker en gemakkelijker deze hormonen aanmaken. Je slaapt beter. Slaap is je super food number 1!
Je hebt daardoor meer energie, je gaat gezondere keuzes maken in je eetpatroon. Het gaat stromen in jou en in je leven, en zo is het bedoeld! 

Er zijn verschillende yoga lessen:

YOGA ALIGNMENT

Een samensmelting van traditionele Yoga asanas (yoga houdingen) en Alignment (bewegen met uitlijning om blessures te voorkomen). Iedere les kent een thema. We bewegen in een rustige flow en blijven soms wat langer in de houding. De les sluit met adem-beoefening (Pranayama) of visualisatie, meditatie, afhankelijk van de avond en de duur van de les.

De klas is zowel in uur les als anderhalf uur les en wordt gegeven in Amsterdam Oost.

(dinsdagen: 19:45/21:15)

(woensdagen: 18:30/19:30)

TRE™ & YOGA

Een unieke klas!

Heb je blessures of een beetje drukke stressvolle tijd? Dan kies je voor een samensmelten van Yoga & TRE™. In deze klas van een uur zit een balans tussen ontspanning en subtiele positieve kracht opbouw en de stress release methode TRE™.

Weinig of niet juist bewegen en aanhoudende stress laten grote sporen achter. Een uur aandacht voor jezelf, rustig gedoceerd bewegen en TRE™ stress release. Voor deelname aan deze klas is het een voorwaarde dat je al TRE™ ervaring hebt opgedaan in een workshop of priveles bij mij of een andere gecertificeerd TRE™ provider.

Amsterdam Oost ( dinsdagen 9:30/10:30)

Amsterdam Centrum (donderdagen 9:30/10:30)

50+YOGA

Vaak zuchten mensen..”Ik word oud..” YESSS zeg ik dan! Gelukkig wordt je ouder!  Je hebt dromen en passies in je leven, dingen die je wilt doen of zien. Een sterk en gezond lijf is je onmisbare metgezel in deze reis! (en het is nog leuk ook..)

Tot je 40ste zorgt je lichaam voor jou, na je 40ste zorg jij voor je lichaam. Use or loose it! Een les op maat gemaakt voor 50+. Je lichaam krijgt een wat andere behoefte en gebruiksaanwijzing. Deze klas is evengoed uitdagend en gericht op kracht souplesse en regeneren.
Het tempo is relaxed en de groepssfeer prettig.
Kwaliteit klas in kleine groep-setting, ruimte voor aandacht, bij interesse mail of Whatsapp mij of er plek is!

(woensdagen 11:00/12:00)

TRE workshop

1 proefles €10,00

10 lessen blok yoga

10 lessen vanaf €100,00

TRE prive les

1 losse les €15,00

Chat met Natalie
👋 Fijn dat je er bent, ik ben Natalie.
Wat kan ik voor je doen?