Yoga

“Yoga is not a work out, It’s a work in.”

– Rolf Gates

Fusion-Alignment

TRE™ & Yoga

positive-lifestyle-ons-lesaanbod

50+ Yoga

योग

Wat is Yoga

Yoga is veelomvattend, voor de één is het beweging, verbinding of juist beheersing. Hoe je het ook beleeft, het verandert je gevoel en je energie.
Je voelt je fysiek sterker, mentaal meer in balans en zo vergroot je steeds meer je levensvreugde. Lust for life!

Yoga geeft je zo’n goed gevoel doordat je op een positieve wijze je body & mind transformeert.
Je wordt fysiek soepeler en je beweegt vrijer. Yoga is een manier om je lichaam optimaal uit te dagen door ook niet alledaagse bewegingen te maken. Het aspect Alignment zorgt ervoor dat je veilig beweegt. Net zoals een huis een fundering en stapeling kent waar het stevigheid uit haalt, zo zit jouw lijf ook in elkaar.
Wanneer je sterker en soepeler wordt merk je dat je fysieke veerkracht zich ook emotioneel en mentaal uit, je kunt makkelijker met de uitdagingen in je leven omgaan om dat je een basis in jezelf hebt gecreëerd waar je op terug kunt vallen.

Ook als je (nog niet) heel soepel of fit bent is er een klas: in de TRE™ & Yoga klas is ruimte om aan stress release en blessures te werken. Stapje voor stapje naar een Living Aligned leven!

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Lees meer over Yoga

Doordat je je lichaam steeds beter leert kennen, ga je ook steeds bewuster leven en herken je stress gemakkelijker. Inmiddels weet je ook dat er manieren zijn waarmee je jezelf weer kunt ont-stressen. Het is bewezen dat door regelmatige beoefening van Yoga je adrenaline en cortisol gehalten en daardoor je stresslevel daalt.
De Bio Alignment klas is uniek omdat we ook met TRE ™ werken. De revolutionaire natuurlijke wijze om stress en trauma los te leren laten.

De adem noemen we de brug tussen lichaam en geest. Er is namelijk een verbinding tussen je denkproces en de fysieke en fysiologische sensaties die dat teweeg brengen in je lichaam.
Door het doen van Yoga word je daar bewust van.

Als je gestresst bent zie je dat terug in bijvoorbeeld de ademhaling, deze is hoger en gejaagder. Je zenuwstelsel heeft het lichaam overgeschakeld op een fight or flight modus zodat je ook door deze moeilijke situatie of tijd heen komt. Dit is een gezonde en natuurlijk reactie van het lichaam. Je spieren krijgen extra kracht, je kunt beter focussen om uit die bedreigende situatie te komen. Wel is het belangrijk dat de stress ook ophoudt.
Chronische stress is heel ongezond! Wist je dat stress verslavend kan zijn? De kick van voortdurende adrenaline en de in stand houding van deze stress door middel van cortisol, speelt de meesten van ons parten. Op den duur trekt je lichaam het niet meer om op high speed door het leven te gaan, heeft het zichzelf uitgeput en kom je in een burn-out.

Als je al wat langer Yoga doet merk je dat je zenuwstelsel tot rust komt. Dit is prettig;
Er komt rust in je hoofd.
Je hormoonhuishouding maakt de shift van stress naar genieten. Je gaat steeds vaker en gemakkelijker deze hormonen aanmaken. Je slaapt beter.
Jehebt meer energie.
Je gaat gezondere keuzes maken in je eetpatroon.
En als klap op de vuurpijl..je gaat er steeds beter uitzien wat, zeg nou zelf.., heel goed voelt!

Er zijn verschillende yoga lessen:

FUSION-ALIGNMENT

Een samensmelting van traditionele asanas (yoga houdingen) en Alignment (bewegen met uitlijning om blessures te voorkomen). Iedere les kent een thema. We bewegen in een rustige flow en blijven soms wat langer in de houding. De les sluit met adem-beoefening (Pranayama) of visualisatie, meditatie. De klas is zowel in uur les als anderhalf uur les afhankelijk van de avond. Lessen worden gegeven in Amsterdam Oost.

TRE™ & Yoga 

(RESTORATIVE)

Heb je blessures of een beetje drukke stressvolle tijd? Dan kies je voor Bio-Alignment. Een samensmelten van Yoga, Alignment en TRE™ .
Weinig of niet juist bewegen en aanhoudende stress laten grote sporen achter. In deze klas werken we naar herstel zowel anatomisch, fysiologisch als mentaal. In de klas zit een balans tussen ontspanning en subtiele kracht opbouw en de stress release methode TRE™ .
Een unieke klas in kleine groep-setting.

50+

Gelukkig wordt je ouder! Tot je 40ste zorgt je lichaam voor jou, na je 40ste zorg jij voor je lichaam. Use or loose it!
Een les op maat gemaakt voor 50+. Je lichaam krijgt een wat andere behoefte en gebruiksaanwijzing. Deze klas is evengoed uitdagend en gericht op kracht souplesse en regeneren.
Het tempo is relaxed. De deelnemers zijn allemaal vanaf 50 wat een prettige groepssfeer geeft.
Kwaliteit klas in kleine groep-setting, ruimte voor aandacht.

TRE workshop

1 proefles €10,00

10 lessen blok yoga

10 lessen vanaf €100,00

TRE prive les

1 losse les €15,00

januari, 2023

Chat met Natalie
👋 Fijn dat je er bent, ik ben Natalie.
Wat kan ik voor je doen?